Gespot

Boxer Mack redt peuter

De 2-jarige peuter Carmen was heerlijk aan het spelen toen er plotseling een flinke giftige tijgerslang naar haar toe kwam. Deze probeerde haar aan te vallen, maar werd heldhaftig gestopt door boxer Mack. Mack verdedigde het meisje en ving de giftige beten op. Toen de moeder van het meisje naar buitenkwam vond ze Mack met schuim op de mond, met naast hem de doodgebeten tijgerslang. Peuter Carmen stond er beteuterd bij.

Herstel Mack

 

Onmiddellijk heeft de familie hulp gezocht voor hun gewonde viervoeter. De plaatselijke dierenarts kon niets betekenen dus zijn ze doorgereden naar een gespecialiseerd dierenziekenhuis. Hier reageerde het personeel adequaat: het bloed van de hond werd gefilterd en een slangenspecialist gebeld. Na een lange nacht leek de vierjarige Mack erdoor te komen. Mack leert nu langzaam weer opnieuw lopen en eten en herstelt langzaam maar zeker.

Inzamelingsactie

De familie is dolblij, maar de reddingsactie bleek alles bij elkaar wel meer dan zesduizend Australische dollar (zo’n vierduizend euro) te kosten. Om die forse rekening te kunnen betalen, schoten vrienden en buren te hulp. Ze startten een inzamelingsactie om de dierenartskosten te betalen. Binnen een week hadden ze het vereiste bedrag bij elkaar.

 

BRON:AD.NL

Previous Post
4 maart 2017
Next Post
4 maart 2017

No Comments

Leave a Reply