Gespot

Buurhondje is oplossing voor hondenliefhebbers zonder hond

Border collies als buurhondjes

Ben je gek op honden, maar is het niet mogelijk om zelf een hond te onderhouden door geldgebrek, een onregelmatig leven of omdat je partner wel heel erg allergisch voor honden is? Neem dan eens een kijkje op buurhondje.nl. Deze sympathieke website is in 2016 opgericht. Buurhondje.nl wil veranderen hoe de verzorging van honden wordt geregeld. Ze bouwen aan een groeiende gemeenschap van hondenliefhebbers in heel Nederland; de Buurhondje roedel. Nederland telt ongeveer 1,5 miljoen honden die ze het liefst allemaal van extra aandacht, beweging en knuffels voorzien. Daarnaast denken de initiatiefnemers dat de gemeenschappelijk liefde voor honden buurtbewoners nader tot elkaar kan brengen én ervoor kan zorgen dat men meer gaat bewegen. Daar ben ik het helemaal mee eens.

De Buurhondje roedel

Deze bestaat allereerst uit de hondeneigenaren. Zij worden lid van Buurhondje omdat zij hun hondje nóg meer aandacht, liefde en beweging gunnen. Zij willen het plezier van een hond delen met hondenliefhebbers uit de buurt die zelf geen hond kunnen houden. De hondeneigenaren bestaan uit families met jonge kinderen, drukbezette professionals en jonge stellen die graag een romantisch weekend weg willen. Zij waarderen de hulp van een hondenmaatje uit de buurt ontzettend!

En dan zijn er de hondenmaatjes. De hondenmaatjes van de roedel hebben allemaal één ding gemeen: zij houden onvoorwaardelijk van honden! Zij willen dolgraag eropuit met een hond en vinden het fijn als zij daarmee een buurtbewoner helpen. De meeste leden hebben vroeger een hond gehad maar kunnen door omstandigheden zelf geen hond houden. De hondenmaatjes bestaan uit actieve senioren, expats, studenten en families.

Maar natuurlijk kan dit initiatief niet zonder de buurthonden. In de Buurhondje roedel loopt van alles rond! Groot, klein, actief en liever-lui-dan-moe; allemaal hebben ze hun eigen bijzondere persoonlijkheid. De Buurhondjes hebben echter één ding gemeen: ze willen allemaal extra knuffels en aandacht!

Hoe het werkt

Maak eerst gratis een profiel aan. Vul je locatie in zodat je eenvoudig matches kan vinden in jouw omgeving. Zie je mogelijkheden om jouw hond te koppelen, dan sluit je een lidmaatschap af. Dat kost 9 euro per jaar voor de hondenvriend en 39 euro voor de eigenaar. Bij het lidmaatschap wordt opnieuw gevraagd naar je telefoonnummer. Door deze verificatie weet buurhondje.nl dat je goed bereikbaar bent en draag je bij aan een vertrouwde gemeenschap. Bij de laatste stap ontmoet je elkaar. Het is natuurlijk belangrijk dat iedereen zich goed en vertrouwd voelt bij elkaar. Lees hier onze tips om de eerste ontmoeting vlekkeloos te laten verlopen.

 

BRON:BUURHONDJE.NL

Previous Post
4 april 2017
Next Post
4 april 2017

No Comments

Leave a Reply