Hulphond

Crowdfunding, een baan erbij voor de hulphondopleiding!

Crowdfunding met hulphond in spé Anoki

Een nieuwe hulphond zou voor mij echt top zijn, maar mijn zorgverzekering vergoed de kosten voor de hulphondopleiding niet. Dus ging ik op zoek naar alternatieven. Fondsen werven lukte in mijn persoonlijke situatie ook niet, dus ontstond het idee om het totale bedrag te gaan crowdfunden. Geheel ongebruikelijk voor zo’n hoog bedrag (€20.900,-) en helemaal omdat de supporters geen winstuitkering of een product of iets dergelijks ervoor terug zouden krijgen.

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding volgens Wikipedia: Crowdfunding (ook wel publieksfinanciering genoemd) is een alternatieve wijze om een project te financieren.

Het basisidee is hetzelfde; iedereen betaalt een stukje mee aan het doelbedrag dat je wilt behalen. Alleen kon ik niet daadwerkelijk iets teruggeven behalve dan een “goed gevoel”. Ik ben heel blij dat dit werkte, maar dit ging zeker niet vanzelf.

Crowdfund opzetten

Een crowdfundproject online zetten is geen probleem. Er zijn mooie platforms voor en het is redelijk snel geregeld. Maar om mensen dan ook daadwerkelijk zover te krijgen om geld te gaan doneren dat is echt wel een vak apart. Ik had het geluk dat ik lieve vriendinnen heb die met mij mee wilden denken. Ook dachten hulphondenschool BultersMekke en een adviesbureau mee in de voorbereiding van de campagne rondom de crowdfund. Het interessante is wel dat je niet weet hoe het precies uitpakt.

Wij hadden al snel bedacht dat in de crowdfund periode er allerlei acties/evenementen zouden plaatsvinden. Het geld dat deze acties/evenementen opbracht kon worden gestort op de crowdfundpagina. Een belangrijk punt was dat iedereen kon kijken op de crowdfundpagina; wat er al was opgehaald en wat er nog opgehaald moest worden. Dit bleek heel succesvol te zijn!

Acties

Elke dag kreeg ik wel van iemand te horen dat ze hadden gekeken op de pagina en hoe gaaf ze het vonden om het te volgen. De acties die volgden waren bijvoorbeeld workshops voor honden, benefietdiners, persberichten, huiskamerconcerten, fotoshoots, gastlessen, sponsorloop en nog tal van kleinere acties. Het was een hele leuke maar ook drukke tijd, want alle acties vroegen in meer of mindere mate tijd en aandacht van mij. Ik had dan ook echt het gevoel een baan erbij te hebben.

En dat is als je een spierziekte hebt en daardoor altijd moe bent, niet altijd even handig. Ik heb dan ook echt wel de nodige dipjes gehad.

Doelbedrag gehaald

Maar na 100 dagen crowdfunden is het gelukt!!!!!!!! Het doelbedrag is gehaald en we kunnen starten met de opleiding. We zijn super blij en ook een beetje opgelucht dat we zijn “ontslagen” van deze avontuurlijke baan. Nu even bijkomen en volgende week starten we al met de trainingen…..

 

Previous Post
5 mei 2017
Next Post
5 mei 2017

No Comments

Leave a Reply