Hulphond

Een dag meelopen met hulphond King

Een dag meelopen met hulphond King

Veel mensen hebben een bijzonder beeld bij een hulphond. Boven alles is mijn hulphond echter vooral hond en draait hij gewoon mee in ons gezin. Met deze blog laat ik jullie een dagje meelopen. De dag begint voor King al vroeg. Ergens tussen 05:00 en 06:00 word hij door mijn man uitgelaten. Dit is een kort rondje. Het gaat er alleen om dat hij even zijn behoefte kan doen na de nacht. Als hij terugkomt krijgt hij zijn eten. Daarna wacht hij beneden totdat ik wakker ben. Vooral met dit herfstachtige weer is dit fijn, omdat hij vaak nat is. In de zomer komt hij meestal wel terug naar boven.

Ochtendspits

Dan begint de ochtendspits. Aankleden van de kids en ontbijten met zijn allen. King helpt me dan in de keuken. Hij helpt met het opentrekken van de koelkast en het open- en dichtdoen van de andere kastjes. Eenmaal aan tafel is er vaak een moment dat hij alle kinderen even gedag gaat zeggen. Elk kind krijgt zijn kop op schoot. Er wordt wat geaaid en gekroeld waarna hij gaat liggen. Tijdens het eten ligt hij vaak naast me op de grond.

Naar school

Als we de kinderen naar school brengen zit King achter in de bus. Ik neem hem niet mee de school in. Dat vind ik zelf niet prettig. Het is veel te druk. Er zijn veel te veel kinderen en ik heb te weinig aandacht voor King om hem daar goed in te begeleiden.

Ochtendwandeling

Direct uit school rijden we door naar het bos. Zijn grote ochtendwandeling. In deze wandeling is King zonder dekje en altijd los. We spelen met takken, met andere honden en als het goed weer is laat ik King speuren. Iets wat hij enorm leuk vindt, maar ook erg moe van wordt. Als ik met King andere plannen heb die dag, zoals een bezoek aan een ziekenhuis waar hij zijn aandacht bij moet houden, laat ik hem dus meestal niet speuren. Dan wil ik dat hij zijn energie gebruikt om echt zijn focus bij mij te houden.

Bijkomen

Op naar huis waar voor mij de ochtend routine begint. Eerst tijd voor thee en ontbijt. King krijgt dan de tijd om even bij te komen. Hij gaat liggen waar ik ben. Vaak dus onder de keukentafel of in zijn eigen mand. Deze staat vlakbij de keukentafel. Na het ontbijt is er vaak een moment voor mij en mijn dochtertje Lune. We spelen samen en ik geef haar een voeding. King ligt bijna altijd te slapen.

Trainingsmoment

Als Lune slaapt herhaalt zich het moment in de keuken. We zetten alle spullen klaar voor het broodje onder de middag. Hier maak ik een trainingsmoment van. Ik laat hem verschillende dingen openmaken en weer dichtdoen. Ook oefenen we met dingen oppakken, zoals mijn portemonnee of het pak met billendoekjes. King vindt dit leuk. Zijn staart staat omhoog en kwispelt vrolijk heen en weer. Fijn moment voor ons samen om met elkaar bezig te zijn.

Lunch

Ik ga de kinderen ophalen om 12:00. Vaak laat ik King thuis. Ik ben langer bezig om hem in en uit de bus te laden dan dat ik feitelijk onderweg ben. Eenmaal weer thuis herhaalt het moment van gedag zeggen zich aan tafel. Dit doen we al maanden op dezelfde manier. Het is een gewoonte geworden voor King, maar ook voor de kinderen. Als het niet gebeurt zegt er eentje na een paar minuten “ Mama, we hebben King nog niet gedag gezegd”. King ligt wederom onder de tafel naast me. Het opruimen van de spullen begint. Weer het moment van alles open- en dichtdoen in de keuken.

Rondje bos

We brengen de kinderen naar school. King gaat mee, maar blijft in de bus. Daarna gaan we naar de winkel. We doen onze boodschappen en rijden op de terugweg langs het bos. Een moment waar King even alle drukte van zich af kan rennen. We doen een rondje zonder oefeningen. Gewoon even lekker hond zijn. Altijd spelen we met een tak. Dat is King zijn favoriet. We kennen de gevaren en zijn daarom altijd voorzichtig.

Slapen

Het is alweer tijd om de kinderen op te halen. Eenmaal thuis hebben we het moment van gedag zeggen. Vervolgens kiest King een plek waar hij rustig kan liggen en waar hij mij kan zien. Vaak is dit zijn eigen mand. Hij slaapt. Ik heb een moment voor de kinderen. We drinken en eten wat lekkers en er wordt gespeeld, al dan niet met vriendjes. Op bepaalde dagen in de week is er Judo en Hiphop. Dat is gelukkig allemaal heel dichtbij. King gaat daarom niet mee wegbrengen.

Avondritueel

Het avondritueel kan starten. Vaak ga ik hiervoor nog even met King naar buiten. We doen een klein rondje van zo’n 20 minuten. Koken, het opnieuw opendoen van alles in de keuken. Als ik wat laat vallen pakt hij dit netjes voor mij op. Mijn man komt thuis. Dit is een moment waar King altijd naar uit kijkt. Iedereen weet dat mijn man er aan komt, want vlak daarvoor staat King al bij de deur te wachten. Een blije King. Zijn roedel is weer compleet. We eten. King slaapt.

Avondspits

De avond spits begint. De kids gaan slapen. King slaapt ook. Niet snel daarna ga ik ook naar boven. Ik ga niet slapen, maar het is tijd voor rust. Ik lig in bed en King ligt bij me. Rond 21:00 wordt hij door mijn man nog een keer uitgelaten. Daarna is de dag voorbij!

Previous Post
30 oktober 2017
Next Post
30 oktober 2017

No Comments

Leave a Reply