Hulphond Autisme

Mijn allergrootste droom is uitgekomen door mijn hulphond

Hulphond Joppe helpt baasje bij concert van Ilse de lange

Vrijdag 7 juli kwam na jaren mijn allergrootste droom uit: Ilse de Lange live zien. Ik ben namelijk een hele grote fan van Ilse en haar muziek betekent voor mij heel veel. Nooit eerder kon en durfde ik deze stap te zetten, maar nu met behulp van Joppe, mijn vader en Sandra wilde ik het toch proberen.

Openluchttheater Caprera

De Common Linnets traden op in het prachtige openluchttheater Caprera in Bloemendaal. Ik had gehoord dat dat een fijne plek is en omdat het een openluchttheater is, was het voor mij de ideale plek om het te gaan proberen. Van te voren hadden we uitgebreid contact gehad met Caprera en de Fanclub van Ilse om alles zo goed mogelijk te regelen. Zo mochten we helemaal vooraan zitten in een hoekje. Een rustig plekje waar ik goed met Joppe kon zitten. Ook met Sandra en mijn vader hadden we precies besproken hoe we het gingen aanpakken om de kans van slagen te vergroten. Ik vond het van te voren heel erg spannend, maar ik had er ook onwijs veel zin in.

Spanning

Die bewuste avond reed ik samen met mijn vader en Joppe naar Bloemendaal. Toen we aankwamen gingen we eerst een stukje wandelen met Joppe om een beetje tot rust te komen. Ondertussen maakte ik veel contact met Joppe, dat helpt ook om mijn spanning te verlagen. Om 20.00 uur hadden we voor de ingang afgesproken met Sandra. Ik zag veel mensen waardoor ik eerst niet naar binnen durfde. We namen de tijd en gelukkig kon Joppe me helpen. Toen ik er klaar voor was liepen we stapje voor stapje richting de ingang. Daarna moesten we een paadje van ongeveer honderd meter door het bos lopen naar het theater. We deden er wel bijna een kwartier over om bij onze plaatsen te komen, maar zo kon in rustig wennen aan alle prikkels.

‘Close’

Toen ik het theater zag schrok ik van de grootte en de hoeveelheid mensen. Ik dacht echt hoe durf ik hier naar binnen? Mijn spanning was hoog, dus toen ging ik even zitten en Joppe aaien. Toen ik iets rustiger was konden Joppe en Sandra mij naar onze plaatsen begeleiden. Ik legde mijn focus op Joppe waardoor ik de andere prikkels beter kon verwerken. Ik zat tussen mijn vader en Sandra in. Joppe zat voor mij in de ‘Close’ (Dan zit hij tussen mijn benen en kan ik hem goed aaien). Ik vond het echt doodeng om daar te zijn, maar Joppe gaf me veel veiligheid en vertrouwen waardoor ik het net aandurfde.

Ilse

Om 20.30 uur kwam Ilse met de rest van de band het podium oplopen. Ik vond het zo gaaf en bijzonder. Mijn droom kwam gewoon uit! Ze begonnen vrij snel met het eerste nummer te spelen. Ondertussen maakte ik veel contact met Joppe. Meestal door hem te aaien of een touch (met zijn neus mijn hand aantikken) te vragen. Zeker als mijn spanning hoog was, vond ik dat erg fijn. Langzamerhand zakte mijn spanning en aan het einde van de avond kon ik alleen nog maar stralen.

Hoogtepunt

Wat was het geweldig! Het hoogtepunt van de avond was dat ik een hand kreeg van Ilse. Ik had geluk dat mijn vader net op dat moment een foto maakte. Daarna kreeg ik tranen van geluk en van alle emoties dat na vele moeilijke jaren mijn allergrootste droom uitkwam. Eén keer eerder had ik tranen van geluk en dat was toen ik Joppe kreeg. In die paar jaar dat ik Joppe heb zijn we zo ver gekomen dat we dit nu samen aankonden.

Nagenieten

De avond ging veel te snel voor voorbij, maar voor het eerst sinds lange tijd had ik weer echt ergens van kunnen genieten. Het was een ongelooflijk bijzondere avond die ik nooit meer zal vergeten. De dag erna heb ik alle foto’s en filmpjes nog wel honderd keer bekeken en ik voelde me nog zo euforisch. Mijn moeder zei dat ze mij in tien jaar tijd niet zo blij heeft gezien als toen. En de foto met Ilse is voor mij zo speciaal. Op moeilijke momenten denk ik terug aan dat moment met Ilse en Joppe. Ik ben zo blij dat mijn droom is uitgekomen en zonder Joppe was dat nooit gelukt. Hij zorgde voor veiligheid en vertrouwen. Hij steunde mij waar nodig en hij hielp met het verwerken van de vele prikkels.

Dankjewel Joppe en dankjewel Sandra dat je mij en Joppe als team zo goed getraind hebt waardoor mijn droom werkelijkheid kon worden.

Previous Post
27 juli 2017
Next Post
27 juli 2017

No Comments

Leave a Reply