Hulphond PTSS

Veranderingen? Lexy sleept me er doorheen!

Hulphond Lexy helpt baasje bij bruiloft

De zomer is weer voorbij en er is veel veranderd voor Lexy en mijzelf. Allemaal positief hoor, mij hoor je niet klagen. Maar vooral de tweede helft van de zomer was best heftig. Er waren veel veranderingen, maar Lexy heeft me er weer eens doorheen gesleept.

De verhuizing

Mijn partner en ik woonden tweeënhalf jaar in een klein en vochtig huis. Sinds anderhalf jaar kwam daar overlast van een buurman bij. Kortom, we waren er ongelukkig en zijn hard op zoek geweest naar een betere plek om te wonen. Anderhalve week voor de bruiloft was het onverwacht zo ver. We kregen een prachtige woning aangeboden en die kans hebben we met beide handen aangegrepen. Binnen no time hebben we ons boeltje ingepakt en zijn we verhuisd.

Effect op Lexy

Ik kan me zo voorstellen dat een verhuizing, voor een hond, een ingrijpende gebeurtenis is. Maar als Lexy al van slag was, heeft ze dat niet laten blijken. Ze was ontspannen en het leek of ze zich direct thuis voelde op onze nieuwe plek. Ze bleef haar werk fantastisch doen en ik heb veel aan haar gehad deze tijd. We hebben nu een heerlijke tuin waar Lexy lekker kan ravotten. Daarnaast zijn hier prachtige wandelmogelijkheden. We zijn er dus allemaal op vooruit gegaan.

De bruiloft

Van te voren ben ik enorm gespannen geweest voor de bruiloft. Een hele dag in het middelpunt van de belangstelling staan is niks voor mij. Maar de verhuizing heeft veel afleiding geboden en voor ik het wist was de dag van de bruiloft aangebroken. We zijn ’s ochtends op het stadhuis getrouwd. Het was een simpele en korte ceremonie, maar het was erg mooi. Natuurlijk is Lexy niet van mijn zijde geweken en tijdens het praatje van de ambtenaar voelde ze mijn zenuwen aan. Lexy kwam naast me zitten en legde haar poot op mijn benen. Het voelde bijna of ik met haar trouwde, niet met mijn vrouw. Maar door de aanraking van Lexy kalmeerde ik iets en kon ik ten volle genieten van het moment.

Ontspannen door Lexy

Na ons bezoek aan het stadhuis, hadden we een lunch georganiseerd voor onze naaste vrienden en familie. Wederom bleef Lexy me in de gaten houden en liet ze steeds blijken dat ze er was. Hierdoor kon ik ontspannen de dag over me heen laten komen. Ik heb oprecht genoten en ben meer relaxed geweest dan ik ooit had durven dromen. Het was een prachtige dag, zelfs het weer zat mee. Het was één van de laatste mooie zomerdagen en we konden, volgens plan, buiten lunchen. Ik durf te zeggen dat onze bruiloft mede mogelijk werd gemaakt door Lexy. Zonder haar had ik deze dag nooit zo kunnen genieten als ik nu gedaan heb.

De huwelijksreis

Bij een huwelijk hoort ook een huwelijksreis en mijn kersverse vrouw en ik zijn een week naar Zandvoort geweest. Opnieuw had ik verwacht dat Lexy van slag zou zijn. Na de verhuizing zaten we weer op een andere locatie. Maar Lexy was wederom de rust zelve en we hebben ons prima vermaakt op het strand. We waren nog niet eerder met Lexy aan zee geweest. Ik was dus erg benieuwd hoe ze het zou vinden. We zijn meerdere malen naar het hondenstrand gegaan en Lexy heeft Genoten met een hoofdletter G. Ze heeft gerend en geravot met andere honden. Ze vond het water maar vies zout, maar de golven waren wel heel interessant. Ook de levende krab, die we tegen kwamen, was het onderzoeken waard. Al met al was het een heerlijke week en Lexy heeft het goed naar haar zin gehad. Wij ook trouwens.

De katten

Bij thuiskomst wachtte de laatste grote verandering voor Lexy. We hebben twee katten geadopteerd en dat was echt even wennen voor haar. Buiten mag Lexy graag achter poezenbeesten aanjagen en ook binnen is dat haar eerste ingeving. We hebben de beestjes rustig aan elkaar laten wennen en ik heb Lexy in eerste instantie aangelijnd gehouden. Maar al snel ging het goed en durfde ik haar af te lijnen. Het duurde niet lang voor Lexy neus aan neus stond met kat nummer één en inmiddels zijn ze helemaal aan elkaar gewend. Kat nummer twee is iets schuwer en blaast naar Lexy wanneer ze te dichtbij komt. Lexy respecteert dat en laat de kat dan met rust. Ik heb er alle vertrouwen in dat het niet lang duurt voor alle beestjes tegelijk bij ons op de bank liggen.

De toekomst

Al met al was het een heftige zomer voor ons. Maar ons leven is er alleen maar beter van geworden. Ik ben een geweldige echtgenote en een prachtig huis rijker. Er wacht ons een mooie toekomst. En daar zal Lexy een grote rol in blijven spelen.

 

 

 

 

 

 

Previous Post
19 oktober 2017
Next Post
19 oktober 2017

No Comments

Leave a Reply