Hulphond PTSS

Eenzaamheid

Hulphond Lexy in de sneeuw

Heb jij je wel eens eenzaam gevoeld? Voordat Lexy in mijn leven kwam, was dit gevoel voor mij meer regel dan uitzondering. Mijn hele leven heb ik me anders dan anderen gevoeld. Thuis, op school of als ik bij vrienden was, ik voelde me altijd alleen. Hoe ouder ik werd, hoe sterker dit gevoel. Hoe groter de groep, hoe eenzamer ik me voelde. Hoe bijzonder is het dat een hond dit gevoel doorbroken heeft?

Eenzame nachten

De nachten waren het ergst, die duurden zo lang. Daarnaast heb ik van kleins af aan last van nachtmerries. Er zijn veel nachten geweest dat ik totaal in paniek, badend in het zweet, wakker werd. Dit maakte dat ik bang werd om te slapen, zeker in de periodes dat ik veel droomde. Dan bleef ik nachtenlang wakker en voelde ik me alleen op de wereld. Gek werd ik ervan.

Eenzame dagen

De dagen waren ook geen pretje. Ik voelde me opgesloten in mijn huis, niet in staat om contact te maken met de buitenwereld. Ik was een kluizenaar, verdronk in mijn eenzaamheid. Ik had geen werk, geen vrienden en zag mijn familie maar sporadisch. Ik had geen doel in het leven en vulde mijn dagen met overleven. Alleen maar bestaan, uitzichtloos bestaan.

En toen werd alles anders

Zodra Lexy bij mij kwam, zette ze mijn hele leven op zijn kop. Ik kwam weer buiten, want ik moest haar uitlaten. Omdat ik me op Lexy kon concentreren had ik minder aandacht voor mijn angsten. Sandra en ik hebben Lexy geleerd om mij te begeleiden bij het boodschappen doen, we zijn meerdere malen het café ingedoken om daar te oefenen en ook hebben we Lexy geleerd om mij wakker te maken uit nachtmerries. Hierdoor voel ik me zo veilig, dat ik niet langer hoef te vechten tegen de slaap.

Een hecht team

Hoe langer Lexy bij me was, hoe hechter onze band werd. We zijn een echt team geworden. Lexy gaat overal mee naar toe en staat altijd voor mij klaar. Ze is mijn beste vriendin en mijn maatje. Met haar naast me voel ik me sterker, zekerder en minder eenzaam. Ik voel me vrij genoeg om weer leuke dingen te gaan doen. Lexy heeft me weer een doel in het leven gegeven en dat is heel belangrijk. Ik leef weer in plaats van alleen maar te overleven. Bedankt Lexy!

 

Previous Post
24 maart 2017
Next Post
24 maart 2017

No Comments

Leave a Reply