Hulphond Autisme Gespot

Engelbewaarder Caddy

Joel en autisme hulphond en engelbewaarder Caddy

Voordat Joel zijn hondje Caddy had leren kennen, had hij nog nooit geglimlacht. Maar nu durfde de autistische jongen, samen met zijn trouwe viervoeter en engelbewaarder, het verhaal te doen van hun opmerkelijke vriendschap in de Britse tv-show ‘This Morning’.

Autisme hulphond

Joel heeft een zware vorm van autisme. Contact leggen met de jongen kon amper; hij was bang om buiten te komen en er had nog nooit iemand een glimlach op zijn gezicht kunnen toveren. Maar dat veranderde allemaal, toen de jongeman een autisme hulphond kreeg, Caddy. Caddy een viervoeter die getraind is om Joel buitenshuis te begeleiden. Wanneer Joel angstig is of bang van het onbekende, dan staat Caddy elke keer naast hem als engelbewaarder. De hond helpt de jongen met autisme om zich minder onzeker te voelen over nieuwe situaties, aangezien hij altijd klaar staat als standvastige kameraad naast hem in zijn avonturen. Bovendien heeft Caddy vaak een positieve invloed op het gedrag van Joel.

De tiener zei zelf enkele woordjes op televisie over de speciale vriendschap die hij heeft met zijn hond: “Hij heeft mijn leven helemaal veranderd. Als je me enkele jaren geleden had gezegd dat ik nu een vriend zou hebben zoals Caddy, dan zou ik je niet hebben geloofd. Voordat ik Caddy zag kon ik absoluut niet buitenkomen”, vertelt Joel aan de talkshowgastheer en -vrouw. “Ik krijg tranen in mijn ogen als ik daarover moet praten.” De tiener glimlacht wanneer hij terugdenkt aan het moment waarop Caddy in zijn leven kwam. “Ik hou van hem.”

Het hartverwarmende en eerlijke gesprek doet heel wat harten smelten op sociale media. Ook ITV zelf is het erover eens. “De band tussen de jongen en het dier is zo mooi, dat we bijna een krop in onze keel krijgen.”

 

BRON:NIEUWSBLAD.BE

Previous Post
28 maart 2017
Next Post
28 maart 2017

No Comments

Leave a Reply