Gastbloggers

De kracht van puurhonden.nl is het delen van kennis en inspiratie. Ik ben heel dankbaar dat mijn gastbloggers hieraan bijdragen door hun ervaring en belevenissen te delen. Graag stellen ze zichzelf en/of hun hond voor. Ook zij zetten vooral graag hun hond in de schijnwerpers 😉

Boy

Hulphond BoyIk ben Boy, als reu geboren op 15 december 2011 en een PTSS hulphond. Sinds dat ik pup was mocht ik samen met mijn baasje Naomi de hulphondenschool doen. Tijdens onze opleiding bij BultersMekke werden we begeleid door Sandra. Zij heeft met heel veel geduld ons door de opleiding heen geholpen. Ik zeg met name geduld omdat ik, Boy, best wel een ondeugend en eigenzinnig reutje was, en dat in combinatie met een baasje die niet veel energie heeft was dat best wel aanpoten ;-). Maar gelukkig mochten we naast dat alles wat we leerden voor ons baasje, ook gewoon hond blijven. Samen beleven wij heel wat avonturen en het lijkt ons leuk om jullie daar van mee te laten genieten.

Joppe

Hallo allemaal! Ik ben Joppe, een nova scotia duck tolling retriever reu geboren op 28-08-2013. Sinds mei 2016 ben ik in opleiding tot assistentiehond om mijn baasje met autisme te helpen. Door haar autisme ervaart mijn baas veel problemen in het dagelijks leven. Mijn baas heeft bijvoorbeeld veel angsten en ze raakt snel overprikkeld. Nu kan ik haar daarin ondersteunen waardoor ze beter kan functioneren in de maatschappij. Ik werk graag voor mijn baas en in mijn vrije tijd houd ik van rennen en spelen met ballen.

 

Lexy

Dit is Lexy, als teefje geboren op 04-07-2013. Ze is een knappe labradoodle met een gouden karakter. Sinds augustus 2014 mag ik Lexy mijn hulphond noemen. Eerst nog met een grote blauwe L op haar hesje, tegenwoordig is ze afgestudeerd PTSS hulphond. Waar ik ga, staat Lexy en andersom, wij zijn een goed team.

 

 

Isa

Voormalig hulphond IsaDit is Isa, een heuse Golden Doodle teef, geboren op 18 juli 2011. Isa heeft een aantal jaar als ADL-hulphond gewerkt en is toen door omstandigheden bij mij, Sandra Dekker, in huis gekomen. Isa werkt graag en regelmatig laat ze nog haar knappe vaardigheden zien. Verder gaat ze als dit mogelijk of gewenst is mee naar mijn werk. Isa heeft een gouden hartje en is in huis de rust zelve. Van die rust is buiten weinig meer te merken. Ze zit vol energie en graaft graag. Konijnen of herten achterna rennen is een grote hobby. Naar andere honden toe kan ze een pittige dame zijn; ongecontroleerd spelen of met duidelijke taal laten weten als iets haar niet bevalt.

Anoki

Hulphond AnokiIk ben Anoki, een schotse collie kerel, geboren op 1 februari 2016 op Mallorca!
Ik ben dus een schot die geboren is op een spaans eiland en nu woon ik in Nederland. Ik leg het allemaal nog uitgebreid uit in een gastblog, maar ik wil heel graag voor mijn bazinnetje werken, Natasja Koeckhoven. Mijn baasje heeft een spierziekte, de ziekte van pompe, hierdoor is ze eigenlijk altijd moe en zit vaak in een rolstoel. Ik kan bijna met mijn opleiding starten om een echte ADL-hond te worden. Dit betekent dat ik baasje dan kan helpen met Alle Daagse Levensverrichtingen, zoals deuren openmaken (wat ik al stiekem kan) maar ook weer sluiten. Maar ook helpen bij de boodschappen, de was doen en nog veel meer. Sandra gaat mijn baasje helpen dit alles aan mij te leren, hoe cool is dat?!

King

Close-up van hulphond KingIk ben King, een stoere Oud Duitse Herder en geboren op 29 oktober 2014. Mijn baasje heet Sanne. Zij heeft moeite om voeding op te nemen en een vorm van reuma. Hierdoor voelt ze zich geregeld niet lekker. Gelukkig kan ik haar altijd vrolijk maken en help ik haar reuze door op tijd te signaleren dat haar bloedsuikerwaarde lager wordt. Op dit moment zijn we in training om een echte hulphond te worden en leer ik steeds meer bij om haar nog beter te helpen.