Hulphond Autisme

Door Joppe durfde ik na jaren weer een winkel in

Hulphond Joppe in de winkel Praxis

Joppe en ik hebben samen een ontzettend grote stap gemaakt. Met hulp van Joppe en Sandra ben ik voor het eerst sinds lange tijd weer in een winkel geweest. Wat was het spannend, maar wat ben ik blij dat het ons is gelukt. We hebben er hard en lang voor gewerkt en nu is het gewoon gelukt. De keuze was gevallen op de Praxis, een winkel die lekker ruim is opgezet. Eerst hebben we op het parkeerterrein een aantal keer heen en weer gelopen. Zo konden we een beetje wennen aan de omgeving. Dat was ook al best spannend, want er waren behoorlijk veel prikkels. Ik probeerde me op Joppe te richten en vroeg van hem regelmatig een ‘touch’. We liepen steeds dichter langs de ingang en toen we er klaar voor waren zijn we naar binnen gegaan. Joppe liep links van mij en Sandra liep rechts van mij, dat gaf een veilig gevoel.

Vertrouwen

Eenmaal binnen liepen we meteen naar een rustig plekje. Daar zijn we even gestopt om rustig te worden. Ik maakte contact met Joppe en aaide hem. Ondertussen maakte Sandra een foto, want dit moment moest natuurlijk wel vastgelegd worden. Na een paar minuten liepen we terug naar de uitgang. Dat was nog even heel spannend, want we moesten langs de kassa waar we vlak langs een aantal mensen moesten lopen. Toen liep de spanning heel hoog op, maar gelukkig waren we snel buiten. Daar konden we in een hoekje gaan staan om bij te komen van de ervaring. Ik was super blij en zonder Joppe had ik deze stap nooit durven zetten. Ik vertrouwde op hem en dat heeft me geholpen om het te doen. We gaan nu nog een aantal keren trainen in de Praxis met als doel dat we uiteindelijk de supermarkt in gaan. Zo’n drukke en onoverzichtelijke winkel als de supermarkt is voor mij echt heel spannend, maar ik ga ervoor.

Previous Post
6 april 2017
Next Post
6 april 2017

2 Comments

 • An Musing

  Zo heerlijk om te horen. Mijn zoontje (8j.) met ass kent ook heel wat angsten en is erg onzeker. Daarom en ook door het gemis aan vriendjes besloten we ook een hondje voor hem te nemen. En… het is ook een Nova scotia. Ze komt over 2 weken bij ons thuis. De extra zorg voor een hond neem ik er graag bij als ik zie wat een hondje kan betekenen en hoe angsten kunnen overwonnen worden. Heeft Joppe een speciale training gehad of ben je gewoon met hem naar de hondenschool geweest?
  Groetjes, An

  • puurhonden

   Beste An,
   Wat een heerlijk vooruitzicht voor jou en je zoontje. Fantastisch ook dat je bereid bent om de extra zorg voor een hond erbij te nemen. Joppe is door zijn baasje Bente speciaal getraind tot hulphond waarbij ik dit hele traject begeleid heb. Hoe ga jij training aanpakken met jullie hondje? Groetjes, Sandra

Leave a Reply