Hulphond PTSS

Liefs van Lexy

Toen Sandra vroeg of ik een gastblog wilde schrijven over Lexy, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Natuurlijk, leuk! Ik raak nooit uitgepraat over die hond, genoeg om over te schrijven dus. In mijn enthousiasme vergat ik even dat ik in het dagelijks leven nogal op mijn privacy gesteld ben. Ik heb geen Facebook en zit niet op Instagram. Je zou me rustig ietwat mensenschuw kunnen noemen. Maar dat is nu juist waar dit blog over gaat. Hoe Lexy mijn maatje werd, mij uit mijn isolement haalde en mijn leven veranderde. Lexy is mijn hulphond.

Paniek in de supermarkt

Vandaag moest ik boodschappen doen en ik zal je vertellen wat er gebeurde. Het is het perfecte schoolvoorbeeld van wat Lexy voor mij doet. Ik ging naar de supermarkt. (Ik ben inmiddels zo ver dat ik zelfstandig boodschappen kan doen, wat een vrijheid.) Het verloopt echter nog niet altijd even vlekkeloos en vandaag was geen goede dag. Ondanks het vroege tijdstip was het al druk toen Lexy en ik de parkeerplaats van de supermarkt opreden. Ik merkte dat mijn ademhaling versnelde en ik werd zenuwachtig. Het liefst was ik rechtsomkeert gegaan, maar ja, een mens moet toch eten. Dus heb ik met trillende handjes een karretje gepakt en gingen wij de winkel in. Bij de ingang stond een groepje mensen te kletsen. Dat vind ik eng, maar Lexy loodste me er keurig langs. Zo goed en zo kwaad als het ging zocht ik mijn boodschappen bij elkaar. Helaas lette ik niet goed op en knalde ik keihard met mijn karretje tegen een zuil. Het voelde of iedereen in de winkel naar me keek en de paniek sloeg toe. Lexy schrok van de knal, maar herstelde zich snel. Ze begon mijn handen te likken en er met haar kop tegenaan te duwen. Ik gaf haar de aandacht waar ze om vroeg en door me op haar te focussen zakte mijn paniek. Na een paar minuten was ik rustig genoeg om mijn weg te vervolgen. Ik kan gewoon eten vanavond.

Mijn wereld is nu zoveel groter

Dit is slechts een klein voorbeeld van wat Lexy voor mij doet. Het lijkt zo simpel, maar is voor mij van groot belang. Door Lexy kan ik zelfstandig zijn en ben ik niet langer afhankelijk van andere mensen. Mijn wereld is zoveel groter geworden sinds de komst van Lexy. Zij maakt dat ik kan groeien en me blijven ontwikkelen. Zelfstandig boodschappen doen is één ding, maar zo zijn er nog duizend andere dingen die Lexy mij geeft. Zij is van onschatbare waarde en de komende tijd zal ik via dit blog wat meer vertellen over het leven van Lexy. Ik verheug me erop en liefs van Lexy!

Previous Post
13 maart 2017
Next Post
13 maart 2017

1 Comment

  • Ineke van Dongen

    Zo herkenbaar , sinds Willy mijn maatje hulphond in mijn leven is gekomen zeg ik ook altijd ben ik van overleven naar leven gegaan dus ik begrijp jou precies

Leave a Reply