Hulphond PTSS

Vrije tijd voor Lexy, leuk of noodzakelijk?

Hulphond Lexy in vrije tijd met bal

Mijn hond is een harde werker. We zijn 24/7 samen en ze houdt me altijd in de gaten. Ik kan aan Lexy merken dat ze haar werk met plezier doet, ze is altijd enthousiast. Maar natuurlijk kan de boog niet altijd gespannen zijn, Lexy heeft ook vrije tijd.

Lekker rennen

Elke dag zorg ik ervoor dat Lexy haar benen kan strekken. Met andere woorden, dat we een wandeling maken op een plek waar honden los mogen lopen. Dat heeft Lexy echt nodig. Zodra de riem af gaat en het hesje uit, krijgt Lexy een ‘toe maar’ van me. Dan sprint ze er vandoor om zich vervolgens abrupt om te draaien en te kijken of ik toevallig een bal uit mijn tas haal. Een bal gaat boven alles, Lexy is er verzot op. Soms spelen we met de bal, soms ook niet. Dan spelen we tikkertje of verstoppertje. Dat spelen is echt iets wat ik van Lexy geleerd heb. Ik voel me er goed bij en geniet er van.

Andere honden

Wat ook belangrijk is voor Lexy, is het spelen met andere honden. Even goed ravotten met soortgenoten doet haar altijd goed. Lexy is een sociaal dier en kan met de meeste honden overweg. Is er geen klik, dan ontwijkt Lexy de andere hond gewoon. Ze is erg makkelijk in de omgang en speelt erg graag. Ze is sneller dan de meeste honden en schept daar volgens mij enigszins genoegen in. Ik in ieder geval wel.

Thuis

Wanneer we thuis zijn en Lexy wil spelen, grijpt ze naar haar pandaknuffel. Lexy heeft veel knuffels, maar Panda is favoriet. Die gooit ze door de kamer, daar slaapt ze mee en ze kan eindeloos in zijn gezicht happen. Dit doet Lexy echter zo voorzichtig, dat ze hem niet kapot maakt. Omdat Lexy zo gek is op Panda, hebben we er een tweede van bij gekocht. Dan heeft ze Panda nummer twee, wanneer nummer één in de was zit.

Als Lexy thuis niet wil spelen, komt ze lekker naast me liggen of ze schooit om een knuffel. Ze is altijd in voor een partijtje kroelen en vraagt daar heel beleefd om door een poot op je arm te leggen.

Een lekkere kluif

Snaaien hoort ook bij ontspannen en vrije tijd en Lexy krijgt dan ook regelmatig wat lekkers van me. Als ze een kluif of een bot krijgt heeft Lexy een bijzonder ritueel voordat ze er aan begint. Ik moet er iedere keer weer om lachen. Zodra Lexy haar kluif krijgt, loopt ze ermee naar haar mand. Ze legt de kluif op haar deken in de mand. Vervolgens pakt ze de deken en begint er hard mee te schudden, zodat het bot door de kamer vliegt. De deken wordt uit de mand getrokken en op de grond gelegd. Daarna springt Lexy bovenop de kluif voordat ze hem pakt en er triomfantelijk mee op haar deken gaat liggen. Pas als ze dit allemaal gedaan heeft, gaat ze lekker liggen kauwen.

Lexy geniet van haar vrije tijd en daar geniet ik weer van. Op deze manier ontspannen we allebei en ontspanning heeft iedereen nodig.

Previous Post
5 juni 2017
Next Post
5 juni 2017

No Comments

Leave a Reply