Hulphond Gespot Boek

Dit boek helpt ook jou, want ‘Een hond helpt iedereen’!

Boek 'Een hond helpt iedereen ' van hulphondencoach Sandra Dekker

9 April heb ik mijn boek ‘Een hond helpt iedereen’ gelanceerd. Grappig genoeg was ik nooit van plan om een boek te schrijven, over welk onderwerp dan ook. Tot het moment dat Uitgeverij Lucht vroeg of ik een boek over mijn werk wilde schrijven. Daarover hoefde ik niet lang na te denken. Wat voor mij inmiddels bekend is, blijkt voor veel mensen nog onbekend. Zo ongelooflijk jammer, want een hond kan zoveel betekenen voor ons mensen. Met mijn boek hoop ik hieraan meer bekendheid te geven en hoop ik dat mensen de kracht van honden ontdekken.

Een hond helpt echt iedereen

In mijn boek leg ik uit welke gaven honden bezitten en op welke wijze ze ons kunnen helpen. Ik ben ervan overtuigd dat een hond echt iedereen helpt, dus ongeacht of je nu wel of niet een (zichtbare) beperking hebt. Deze hulp kan op verschillende wijzen plaatsvinden. Zo geeft mijn hond bijvoorbeeld aan als ik te lang heb doorgewerkt en het tijd wordt om achter mijn bureau vandaan te gaan. Handig toch?!

Soorten hulphonden

Om een kader te geven, geef ik in het boek een overzicht van de meest voorkomende beperkingen en hulpvragen waarbij honden op dit moment worden ingezet. Ik ga in op welke opleidingsmogelijkheden er zijn en op wijze de honden helpen.

Zelf je hond opleiden

Ik heb diverse honden tot hulphond opgeleid, maar begeleid de laatste jaren vooral mensen met een beperking die zelf hun eigen hulphond opleiden. Dat is een uniek proces waarbij samenwerking tussen mens en hond centraal staat. Een prachtig, maar ook zwaar proces. Ik ben ontzettend blij dat een aantal van de mensen die ik heb begeleid hun openhartige verhaal delen in mijn boek. Zo kun je lezen hoe Joppe zijn autistische baasje helpt, King signaleert als de bloedsuikerspiegel van zijn baasje te laag is, Luca zijn baasje hielp om anorexia te overwinnen en Suus ervoor zorgt dat PTTS klachten van zijn baas verminderen. Een aantal van deze baasjes zijn inmiddels ook gastblogger op deze site.

Spannend

Achteraf vond ik het verbazingwekkend hoe snel ik het boek geschreven heb. Alsof het verhaal in mijn hoofd al klaar lag om gedeeld te worden. En dat delen, daarvan hoop ik inderdaad dat dit veelvuldig gebeurd. Hoewel ik dit in het begin ook spannend vond. Ik voelde me behoorlijk kwetsbaar om zo naar voren te treden en mijn verhaal te vertellen. Nu het goed gaat met de boekverkoop en de reacties & recensies positief zijn, is deze spanning eraf. Ik ben nu vooral ontzettend blij & trots dat ik het boek geschreven heb. Ik hoop dat het nog veel meer mensen gaat helpen om de keuze te maken voor een hond. Om samen met hun hond zelfstandiger en positiever in het leven te staan. Ga jij het ook lezen? Mocht je nog twijfelen, lees dan onderstaande reacties eens. Misschien geven die net dat zetje om het boek aan te schaffen.

Reacties

Iemand die mij een mail stuurde: Ik heb uw boek gelezen. Het is een fantastisch boek om te lezen. Ik wist niet dat er zo veel hulphonden bestonden. Bij heel veel verhalen dacht ik dat ik over mezelf las, zo gek. Ik dacht dat alleen veteranen een PTSS hulphond mochten, maar dat blijkt dus helemaal niet zo te zijn. Ik heb door alle verhalen weer hoop gekregen en overweeg nu om een hond aan te schaffen.

Een collega: ‘Een hond helpt iedereen’ is helder geschreven en leest prettig. Het boek behandelt heel informatief alle sectoren van het hulphondenschap op een prettige en persoonlijke manier. Voor heel veel mensen een eye opener kan ik me zo voorstellen. Ik heb het al meerdere mensen geadviseerd om te lezen.

Magazine Hart voor dieren: ‘Een hond helpt iedereen’ is een zeer interessant boek, dat waardevolle informatie vlekkeloos combineert met persoonlijke verhalen. Een aanrader vinden wij.

Magazine Support: Behalve ervaringsverhalen staat het boek ook vol met praktische informatie. Welke soorten (hulp)honden zijn er? Wat zijn de kosten? Hoe kun je je eigen hulphond opleiden? Een aanrader voor alle hondenliefhebbers en voor iedereen die nog twijfelt over het kopen van een hond.

Waar te koop

Het boek is bij alle bekende online winkels verkrijgbaar vanaf €17,50 (of €9.99 voor een E-book) zoals bij bol.bom, bruna.com, maar ook vind ik het heel leuk dat hij verkrijgbaar is bij youbedo.com. Als je daar besteld gaat 12% van de aankoop naar een goed doel dat jij kiest.

 

Previous Post
15 september 2017
Next Post
15 september 2017

2 Comments

  • Joke

    Ik las dat iemand altijd had gedacht dat alleen veteranen een hulphond mochten hebben , maar dat beeld wordt wel geschept door o.a. stichting hulphond . Ben er zelf tegenaan gelopen toen ik informatie vroeg voor mijzelf en mijn problematiek , kreeg te horen dat alleen geüniformeerden ( bijv. politie en ex-militairen ) in aanmerking komen voor een hulphond . Terwijl opvang en begeleiding van deze groep stukken beter al is geregeld dan de grote groep van zwaar getraumatiseerde mensen die als kind zijn misbruikt en mishandeld en hierdoor de complexe PTSS of DIS met PTSS klachten hebben overgehouden met alle vreselijke dagelijkse worstelingen die er zijn voor hun .
    Deze groep mensen worden niet alleen in en door de maatschappij vergeten en genegeerd maar ook door stichtingen als hulphond en andere gerelateerden .

    • puurhonden

      Wat leuk dat je mijn boek hebt gelezen. Het is inderdaad ontzettend jammer dat het zo moeilijk is om in aanmerking te komen voor een (PTTS-)hulphond. Ik en andere collega’s zijn hiervoor hard aan het werk om inzichtelijk te maken wat voor fantastische hulp honden bieden en wat voor kosten er bespaard kunnen worden, ongeacht de achtergrond van de problematiek. Wat mij betreft wordt niemand vergeten en genegeerd!

Leave a Reply