Gastbloggers

Inmiddels heb ik al veel mensen geholpen om hun eigen hulphond op te leiden. Ik ben heel dankbaar dat een aantal van hen met veel plezier hun belevenissen en ervaring willen delen. Graag stellen zij onderstaand hun hond voor.

 

Joppe

Hallo allemaal! Ik ben Joppe, een nova scotia duck tolling retriever reu geboren op 28-08-2013. Ik ben opgeleid tot assistentiehond om mijn baasje Bente met autisme te helpen. Door haar autisme ervaart mijn baas veel problemen in het dagelijks leven. Mijn baas heeft bijvoorbeeld veel angsten en ze raakt snel overprikkeld. Nu kan ik haar daarin ondersteunen waardoor ze beter kan functioneren in de maatschappij. Ik werk graag voor mijn baas en in mijn vrije tijd houd ik van rennen en spelen met ballen.

 

Lexy

Ik ben Lexy, als labradoodle teefje geboren op 04-07-2013. Knap en met een gouden karakter. Sinds augustus 2014 ben ik officieel de PTSS hulphond van Anne. Waar Anne gaat, sta ik en andersom, wij zijn een goed team.

 

 

Anoki

Hulphond AnokiIk ben Anoki, een schotse collie kerel, geboren op 1 februari 2016 op Mallorca!
Ik ben dus een Schot die geboren is op een Spaans eiland en nu woon ik in Nederland. Ik leg het allemaal nog uitgebreid uit in een gastblog, maar ik wil heel graag voor mijn bazinnetje werken, Natasja Koeckhoven. Mijn baasje heeft een spierziekte, de ziekte van pompe. Hierdoor is ze eigenlijk altijd moe en zit ze vaak in een rolstoel. Momenteel ben ik in opleiding om een echte ADL-hond te worden. Dit betekent dat ik mijn baasje dan kan helpen met Alle Daagse Levensverrichtingen, zoals deuren openmaken (wat ik al stiekem kan) maar ook weer sluiten. Maar ook helpen bij de boodschappen, de was doen en nog veel meer. Sandra gaat mijn baasje helpen dit alles aan mij te leren, hoe cool is dat?!

King

Close-up van hulphond KingIk ben King, een stoere Oud Duitse Herder en geboren op 29 oktober 2014. Mijn baasje heet Sanne. Zij heeft moeite om voeding op te nemen en een vorm van reuma. Hierdoor voelt ze zich geregeld niet lekker. Gelukkig kan ik haar altijd vrolijk maken en help ik haar reuze door op tijd te signaleren dat haar bloedsuikerwaarde lager wordt. Na een intensieve opleiding ben ik sinds begin 2018 een echte hulphond, maar ik blijf leren om mijn baasje nog beter te helpen.