Hulphond

Tot in de puntjes verzorgd in de trimsalon

Hulphond Lexy haar poothaartjes worden geknipt in de trimsalon

Afgelopen week was het weer zover. Lexy kreeg een grote beurt bij de trimsalon. Dit gebeurt twee keer per jaar, in de herfst en in de lente. Dan wordt ze geplukt, gewassen, geknipt en kan ze er weer een half jaar tegenaan.

Plukvacht

Lexy is een labradoodle, maar wel een bijzondere wat vacht betreft. De meeste doodles hebben een krullerige teddyvacht en verharen niet. Lexy is echter ruwharig en verhaart (helaas) wel. Lexy wordt niet geknipt of geschoren, zij heeft een zogenaamde plukvacht. Dit houdt in dat Mathilde, onze vaste trimster, handmatig al het losse haar uit Lexy haar vacht trekt. Dit klinkt pijnlijk, maar dat is het gelukkig niet. Lexy heeft hier totaal geen problemen mee. Zodra Lexy bij de trimsalon komt, begint Mathilde te plukken. Ze haalt er handenvol haar uit en dat is naderhand goed te merken. Altijd als Lexy geplukt is, hoeven wij thuis minder vaak te stofzuigen.

Wassen en drogen

Als Lexy helemaal geplukt is wordt ze gewassen om alle losse haren te verwijderen. Lexy heeft geen hekel aan water. Ze zwemt ook graag, maar wassen is een ander verhaal. Hier is ze niet dol op. Ze laat het gelaten over zich heen komen. Na het wassen is het tijd om Lexy te drogen met een soort föhn. Omdat dit best lawaai maakt, krijgt Lexy een doek om haar kop zodat haar oren beschermd zijn. Ze wil nog wel eens met haar kop schudden om die doek eraf te krijgen, maar Mathilde is onverbiddelijk en doet de doek er gewoon weer omheen.

Toch knippen

Als Lexy droog is, is het tijd voor de puntjes op de i. Dan wordt haar baard geknipt en de vacht rond haar poten ook. Als Lexy haar nagels te lang zijn, neemt Mathilde die ook mee. Dat is het enige waar Lexy absoluut een gruwelijke hekel aan heeft en dat laat ze merken ook. Ze accepteert de knipper niet in de buurt van haar poten en hapt ernaar. Voor de veiligheid van Lexy zelf krijgt ze dan eventjes de muilkorf om, zodat ze zichzelf niet verwondt aan de nagelknipper.

Weer helemaal het dametje

Na zo’n anderhalf uur zit de behandeling erop en is Lexy weer helemaal het dametje. Voor 55 euro is ze dan volledig geplukt, gewassen en geknipt en kan ik haar weer ophalen. Als ik eraan kom gedraagt Lexy zich of ze me een jaar niet gezien heeft. Heerlijk dat enthousiasme. Als beloning maken we een lange wandeling en dan maar hopen dat Lexy niet in de eerste de beste sloot spring

Hulphond Lexy haar vacht wordt geplukt in de trimsalon

Hulphond Lexy wordt afgespoeld bij de trimsalonHulphond wordt afgedroogd bij de trimsalonHulphond Lexy heeft in de trimsalon draagt een doek om haar oren te beschermen

Previous Post
4 juni 2018
Next Post
4 juni 2018

No Comments

Leave a Reply